dutch delta sounds – old roots new routes

Concertserie 

Nieuwe muziekstromingen verdienen een eigen geuzennaam. In dit geval een aanduiding voor het in Nederland potentieel aan crossovers uit alle vier windstreken. ‘Dutch Delta Sounds’ bijvoorbeeld: geboren uit vele ouders, omnipresent in de underground maar nauwelijks kind-aan-huis daarbuiten. Ten onrechte een stiefkind.

Nomen est omen: ‘Neder-land’, ‘Hol-land’ waar met windmolens land aan water werd ontworsteld. Analoog aan de spreekwoordelijke vier wieken kwam hier muziek uit even zoveel windstreken aanwaaien. Wegens ons koloniaal verleden en onze positie als migratieland streken muzikanten uit alle continenten hier neer. Zodoende ontstond aan de Noordzee een muzikaal meerstromenland, een Dutch Delta Sound. Vandaag vormen de vier grote steden met ieder bijna 200 verschillende nationaliteiten een cosmopolitische klankentuin, die een ruimer podium en een breder publiek verdient.

Deze concertserie startte in 2017-2018 als vervolg op het Dutch Delta Sounds Festival dat in 2016 in Amsterdam plaats vond. In 2020/ 2021 beleefde Old Roots New Routes haar derde editie met concerten in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. In het najaar van 2023 staat de volgende serie concerten gepland.

Actuele informatie over de concerten op www.oldrootsnewroutes.nl

Old Roots New Routes is een productie van Dutch Delta Sounds en wordt georganiseerd door Stichting Ritmundo.